Navigatie overslaan
Stel je vraag: 06-51039071 of vipemmen@sednaemmen.nl
Aanwezig van maandag t/m donderdag
|Home|Informatie|Nieuws|Interviews|Contact
   
Terug naar Interviews

VIP! Emmen in gesprek met Bianca van Zorggroep ‘t Noaberhuus

Gepubliceerd op:
Zorggroep ‘t Noaberhuus is een jonge groeiende zorgorganisatie en bestaat ruim vijf jaar. Sinds 2018 zijn ze gevestigd in het mooie en groene Noordbarge. ’t Noaberhuus is actief binnen de jeugdzorg. Zij bieden woonvoorziening aan kwetsbare kinderen en jongeren in de leeftijd van vijf tot 17 jaar, die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Want soms zijn er zaken die de ontwikkeling van een kind/ de jongere bedreigen.
Zorggroep ‘t Noaberhuus kijkt niet alleen naar wat het kind/ de jongere nodig heeft om veilig en gezond op te kunnen groeien, maar ook naar wat de ouders/ verzorgers nodig hebben. Het doel is ervoor te zorgen dat het kind/ de jongere terug kan keren naar huis. Dit is niet altijd mogelijk, het kind/ de jongere wordt dan geplaatst in een pleeggezin of in een tehuis. Dat gebeurt op vrijwillige basis of met gedwongen opname.
 
Er wonen gemiddeld tussen de acht tot 12 kinderen en jongeren in ’t Noaberhuus en nog drie op de locatie ernaast. Daarnaast wordt er nazorg gegeven bij ouders/verzorgers thuis om de terugkomst van hun kind zo succesvol mogelijk te laten verlopen.
’t Noaberhuus is nog niet zo bekend en Bianca is daarom blij dat ze contact heeft met VIP! Emmen, die ’t Noaberhuus onder de aandacht kan brengen en kan helpen vrijwilligers te werven.
 
Op het moment werken er enkele vrijwilligers bij ’t Noaberhuus. Zij zorgen voor het vervoer van en naar school en er is een vrijwilliger die het terrein onderhoud. ‘Maar’, zegt Bianca, ‘het zou zo fijn zijn als er vrijwilligers zijn die willen koken voor de groep, zodat ze we de kinderen vers gekookte maaltijden kunnen voorzetten. Een aantal kinderen/ jongeren kunnen en willen soms wel meehelpen met koken. En hoe mooi zou het zijn om dat dan samen te doen? Of om een keer koekjes te bakken met een jongere.’
 
Doordat het pand waarin ’t Noaberhuus is gevestigd al oud is, is er regelmatig onderhoud nodig zoals een gat in de muur dichten, deurklinken vastzetten en verlichting vervangen. Ook hier zoekt Bianca vrijwilligers voor. En voor andere handige klusjes zoals b.v. samen met de jongere zijn/ haar band plakken.
 
Als vrijwilliger bij ’t Noaberhuus ben je onderdeel van het team en ben je betrokken. Je hebt affiniteit met kinderen en je bent geduldig, de kinderen hebben tijd nodig om iemand te leren kennen. Je hebt een luisterend oor, maakt graag een praatje en bezit humor. Je moet afstand kunnen nemen van de problematiek.
 
‘Het vrijwilligerswerk is om je te motiveren en er energie uit te halen.’ Vanwege de kwetsbaarheid van de groep is er geheimhoudingsplicht en dien je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overhandigen (de kosten hiervoor worden vergoed).
Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven en welzijn van deze jongeren en ben je langdurig beschikbaar? Houd je van koken, ben jij een handige klusser of wil je helpen bij het onderhouden van het terrein, neem dan contact op met VIP! Emmen, www.vipemmen.nl. Ook vrijwilligers die b.v. één keer in de week iets met een kind/ jongere willen gaan doen zijn van harte welkom om te reageren.

VIP! Emmen in gesprek met Steffen, secretaris van Vereniging WijkKlikEmmerhout

15-11-2022
Meer weten over hoe een computer/ laptop/ tablet/ iPad of smartphone werkt, wat je er allemaal mee kan of een niet goed werkend apparaat lat…
Lees meer over VIP! Emmen in gesprek met Steffen, secretaris van Vereniging WijkKlikEmmerhout