Navigatie overslaan
Stel je vraag: 06-51039071 of vipemmen@sednaemmen.nl
Aanwezig van maandag t/m donderdag
|Home|Informatie|Nieuws|Interviews|Contact
   
Terug naar Interviews

VIP! Emmen in gesprek met Irene van Vrije Kinderopvang Emmen

Gepubliceerd op:
Vrije Kinderopvang Emmen is de kinderopvang bij Vrijeschool de Stroeten. Het schoolgebouw staat aan de rand van Bargeres en Noordbarge, op een mooie plek aan het Oranjekanaal omringd door veel groen.
 
Vrije Kinderopvang Emmen biedt voorschoolse opvang voor kinderen van tweeënhalf tot vier jaar en buitenschoolse opvang (BSO). Er zijn drie peutergroepen met in totaal 22 peuters. De peutergroepen hebben max. acht peuters per groep zodat de groep overzichtelijk blijft en de kinderen elkaar goed leren kennen.
 
De BSO telt in totaal 25 kinderen die, verspreid over drie middagen, bij de Vrije Kinderopvang komen. Het doel van de Vrije Kinderopvang is om de kinderen op te voeden tot vrije volwassenen, dat ze hun eigen keuzes kunnen maken en hun eigen standpunten kunnen innemen.
Er wordt veel aan kunstonderwijs gedaan en gespeeld en gewerkt met natuurlijke materialen voor verschillende zintuigervaring. ‘Steen, hout, metaal en wol voelen heel anders aan en hebben ieders een ander oppervlak. De een is zacht en de ander hard, de een voelt warm en de ander koud, de een is glad de ander is ruw.’ De kinderen spelen veel buiten, ook bij slecht weer. Hierbij maken ze gebruik van de mooie, ruime buitenspeelplaats. ‘Het vrije spel van de kinderen is erg belangrijk: zichzelf kunnen uitdrukken, een eigen persoonlijkheid vormen, worden wie je bent.’
 
De Vrije Kinderopvang werkt met drie vaste krachten en drie vrijwilligers, die ondersteuning bieden.
De enthousiaste vrijwilligers helpen mee in de verzorging, ze helpen materialen klaarzetten, helpen opruimen en letten op de kinderen bij het buitenspelen. Kortom: ze draaien mee in de groep. Laatst was Irene een verhaal aan het vertellen en aan het uitbeelden. Door de vrijwilliger werd ze erop geattendeerd dat er een jongetje helemaal in het verhaal zat en mee zat te doen. ‘Dat is zo mooi om te zien, daar geniet ik van.’
 
Wil je meer informatie over Vrije Kinderopvang Emmen, kijk dan op hun site, www.vrijekinderopvangemmen.nl.
Heb jij affiniteit met kinderen en word jij enthousiast na het lezen van dit verhaal, op de site van VIP! Emmen staan leuke vacatures voor vrijwilligerswerk in de kinderopvang en voor kleuterklassen.
 
Vrije Kinderopvang Emmen heeft op dit moment geen vrijwilligers nodig voor de kinderopvang, maar ze hebben wel een vrijwilliger nodig voor hulp bij het onderhoud van de tuin.
 
Wil je weten wat voor vrijwilligerswerk er nog meer is, neem gerust een kijkje op de site van VIP! Emmen, www.vipemmen.nl en/of neem contact met ze op.

VIP! Emmen in gesprek met Steffen, secretaris van Vereniging WijkKlikEmmerhout

15-11-2022
Meer weten over hoe een computer/ laptop/ tablet/ iPad of smartphone werkt, wat je er allemaal mee kan of een niet goed werkend apparaat lat…
Lees meer over VIP! Emmen in gesprek met Steffen, secretaris van Vereniging WijkKlikEmmerhout