Navigatie overslaan
Stel je vraag: 06-51039071 of vipemmen@sednaemmen.nl
Aanwezig van maandag t/m donderdag
|Home|Informatie|Nieuws|Interviews|Contact
   
Terug naar Interviews

VIP! Emmen in gesprek met Sigrid’s Garden

Gepubliceerd op:
In juni 2008 overleed Sigrid Boer aan de gevolgen van kanker, zij was toen 27 jaar. Toen ze ziek was miste ze de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer andere mensen met kanker, uit de buurt, te ontmoeten. Door Sigrid’s mooie en warme persoonlijkheid ontstond na haar overlijden het plan om een Inloophuis te openen: Sigrid’s Garden. Sigrid’s Garden is een Inloophuis voor mensen met kanker of die kanker hebben gehad, maar ook voor hun verwanten en nabestaanden.
 
Als ik aankom, staat de deur al open. Ik stap over de drempel en kom in een huiselijke sfeer. Ik word hartelijk ontvangen. Eerst krijg ik een rondleiding door het huis. Van de woonkamer/ ontmoetingsruimte, waar de mensen koffie kunnen drinken, met lotgenoten of met de deskundige vrijwilligers kunnen praten, gaan we naar de kamer waar straks de yogales wordt gegeven, de matjes liggen al klaar. Deze kamer wordt ook gebruikt voor o.a. creatieve activiteiten. Een aantal activiteiten worden door vrijwillige docenten gegeven, zoals schilderen. In de schilderkamer zie ik prachtige kunstwerken staan. ‘De mensen genieten zo van het schilderen, dat is zo heerlijk ontspannend,’ zegt Mickey voldaan. Ook de keuken, waar gezellig gekookt wordt, is een favoriete plek.
 
Dan gaan we naar boven, waar nog een aantal kamertjes zijn die o.a. gebruikt worden voor wellness, zoals een massage of een energiebehandeling. Het huis ademt een prettige en ontspannen sfeer.
Mickey is vrijwilligerscoördinator, zij begeleidt de vrijwilligers. Waarom is zij juist bij Inloophuis Sigrid’s Garden vrijwilligerswerk gaan doen?
 
‘Ik wil mij graag inzetten voor een goed doel. Het vrijwilligerswerk bij het Inloophuis sprak mij erg aan. Niemand ontkomt eraan, iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad, het speelt in ieders leven. Wij hebben een leuk team vrijwilligers, die erg betrokken zijn. De wereld wordt een beetje mooier als mensen vrijwilligerswerk doen, als ze zorgen voor elkaar.’
Wat als er geen vrijwilligers zouden zijn?
 
‘Het Inloophuis bestaat alleen maar uit vrijwilligers, zonder vrijwilligers hebben wij geen bestaan, dat zou gewoon niet kunnen. Het Inloophuis brengt mensen bij elkaar. Het contact met lotgenoten is heel belangrijk voor de mensen. En er zijn leuke, ontspannende en leerzame activiteiten te doen.’
Inloophuis Sigrid’s Garden zoekt nog gemotiveerde vrijwilligers: gastheren en –dames, een notulist(en) en een bestuurslid. ‘Soms is het lastig om vrijwilligers te vinden, dus ik ben heel blij met het contact met VIP! Emmen. Ik maak al langere tijd gebruik van de website en ik krijgt regelmatig reacties op de vacatures.’
 
Als vrijwillige gastdame of –heer krijg je verschillende trainingen, waaronder IPSO en BHV. Je wordt opgeleid zodat er informele psychosociale zorg op maat geboden kan worden. Als gastdame/ -heer zorg je onder meer voor de ontvangst en biedt je een luisterend oor. Je ontmoet verschillende mensen en collega’s en helpt bij diverse activiteiten.
De notulist(e) maakt de notulen van de maandelijkse bestuur- en/ of vrijwilligersvergadering en mailt die door naar de betrokkenen.
De bestuursleden vergaderen meestal ’s avonds.
 
Bij Inloophuis Sigrid’s Garden kom je in een leuk team, in een gezellige sfeer. ‘Het vrijwilligerswerk bied je zelfontplooiing, het geeft je veel voldoening en een zinvolle ingeving in je persoonlijk leven.’ Ben je enthousiast geworden en ben je sociaal en flexibel ingesteld? Neem dan contact op met Sigrid’s Garden of met VIP! Emmen.
 
Wil je graag mensen ontmoeten die hetzelfde proces doormaken of doorgemaakt hebben, met hen praten en/ of deelnemen aan activiteiten? Stap over de drempel, je bent van harte welkom bij Sigrid’s Garden aan de Weerdingerstraat.
 
Meer informatie over Inloophuis Sigrid’s Garden vind je op www.sigrids-garden.nl.
De vacatures zijn ook te vinden op de site van VIP! Emmen, www.vipemmen.nl.

VIP! Emmen in gesprek met Steffen, secretaris van Vereniging WijkKlikEmmerhout

15-11-2022
Meer weten over hoe een computer/ laptop/ tablet/ iPad of smartphone werkt, wat je er allemaal mee kan of een niet goed werkend apparaat lat…
Lees meer over VIP! Emmen in gesprek met Steffen, secretaris van Vereniging WijkKlikEmmerhout