Navigatie overslaan
Stel je vraag: 06-51039071 of vipemmen@sednaemmen.nl
Aanwezig van maandag t/m donderdag
|Home|Informatie|Nieuws|Interviews|Contact
   

Informatie over vrijwilligerswerk

 

Wat is vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is werk dat je onbetaald en onverplicht doet voor anderen of voor de samenleving. Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Het is belangrijk dat iedereen zijn afspraken nakomt. Als vrijwilliger heb je een heel belangrijke rol. Jij maakt als vrijwilliger dingen mogelijk die anders niet gerealiseerd kunnen worden. Je maakt samen met de vrijwilligersorganisatie afspraken over wat je gaat doen, op welke momenten je er bent en de begeleiding die je wel of niet (wilt) ontvangen. Deze afspraken worden meestal in een vrijwilligerscontract gezet.

 

Wat is een vrijwilligerscontract

In een vrijwilligerscontract staan afspraken die zijn gemaakt tussen de vrijwilligersorganisatie en vrijwilliger. Een vrijwilligerscontract schept duidelijkheid over hoe zaken zijn geregeld. Denk hierbij aan het soort vrijwilligerswerk en reiskostenvergoeding maar ook aan een eventuele ongevallen verzekering, geheimhoudingplicht en in een aantal gevallen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

 

Wat is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Een VOG is een verklaring waarin Justis kijkt of je strafbare feiten op je naam hebt staan die een risico vormen voor de functie of het doel waarvoor je vrijwilligerswerk gaat doen. Dit is een manier voor een vrijwilligersorganisatie om een bijdrage te leveren aan de veiligheid van de vaak kwetsbare doelgroep waar ze mee werken.

Meer weten over het onderwerp Verklaring Omtrent Gedrag? Kijk dan op https://www.justis.nl/producten/verklaring-omtrent-het-gedrag-vog/vrijwilligers-en-vrijwilligersorganisaties

 

Staat de informatie die jij zoekt er niet tussen? Neem dan contact met op met VIP! Emmen. We helpen je graag.