Navigatie overslaan
Stel je vraag: 06-51039071 of vipemmen@sednaemmen.nl
Aanwezig van maandag t/m donderdag
|Informatie|Nieuws|Interviews|Contact
   
Terug naar Interviews

VIP! Emmen in gesprek met Bianca, buurtwerker van Sedna Emmen Noord

Gepubliceerd op:

Bianca is buurtwerker in gebied Noord. Zij ondersteunt vrijwilligers en zorgt o.a. voor overleggen en ondersteuning. Ook ondersteunt Bianca de vrijwilligers van de koffiemiddag in de Meerhoekflat en het repaircafe in de wijkwinkel. Maar zij is er ook voor alle bewoners in Emmen Noord met vragen over de buurt.

Bianca heeft contact gezocht met VIP! Emmen, want zij zoekt gemotiveerde vrijwilligers voor de formulierenbrigade en het Dienstenhuus. Bij de formulierenbrigade kunt u terecht voor hulp bij het ordenen van de administratie. Voor vragen over regelingen vanuit de gemeente, formulieren invullen enz. kunt u terecht bij het Dienstenhuus.

Wat betekent het voor de buurtbewoners, dat er een formulierenbrigade is?

‘De formulierenbrigade is heel belangrijk voor de buurtbewoners. Er komen veel vragen binnen en er zijn lange wachtlijsten. Doordat vrijwilligers meehelpen kunnen de bewoners sneller geholpen worden. Vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk en voegen echt iets toe aan dit werk.’

Wat brengt het de vrijwilliger?

‘Als vrijwilliger kan je jezelf verder ontwikkelen, je kennis verbreden, meedoen aan (online) trainingen, ervaring op doen en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen.

Je komt in een leuk team met medewerkers van Sedna en andere vrijwilligers. Eén keer per maand vindt er een overleg plaats met vrijwilligers waarin je vragen kan stellen en ervaringen uit kunt wisselen. Maar ook tijdens de inloopuren is er altijd een professional aanwezig om vragen te beantwoorden of hulp te bieden.

Het geeft veel voldoening als je de mensen hebt kunnen helpen en ze weer blij weggaan.’

In oktober start het inloopspreekuur bij Sedna Noord. Heb jij enige kennis van, of feeling met financiën en vind jij het leuk om mensen te helpen met vragen, met formulieren invullen, uitleg te geven over een brief, regelingen of toeslagen aan te vragen en schroom jij niet om een instantie te bellen, neem dan contact op met de medewerkers van Sedna Noord op 0591- 642932 (dagen/ uren zijn in overleg).

Binnenkort komt er een vlog van VIP! Emmen met een vrijwilliger van de formulierenbrigade op de Facebookpagina’s van VIP! Emmen, Sedna Noord en ‘Emmermeer ligt goed.’ Houd deze dus goed in de gaten.

Ben je enthousiast geworden over vrijwilligerswerk, maar zoek je iets in een andere richting, op de site van VIP! Emmen, www.vipemmen.nl, staan verscheidene vacatures. Kom je er zelf niet uit of heb je vragen, neem dan gerust contact op met VIP! Emmen.

 

VIP! Emmen in gesprek met Steffen, secretaris van Vereniging WijkKlikEmmerhout

15-11-2022
Meer weten over hoe een computer/ laptop/ tablet/ iPad of smartphone werkt, wat je er allemaal mee kan of een niet goed werkend apparaat lat…
Lees meer over VIP! Emmen in gesprek met Steffen, secretaris van Vereniging WijkKlikEmmerhout