Navigatie overslaan
Stel je vraag: 06-51039071 of vipemmen@sednaemmen.nl
Aanwezig van maandag t/m donderdag
|Home|Informatie|Nieuws|Interviews|Contact
   
Terug naar Interviews

VIP! Emmen in gesprek met Jenny van Het Omgangshuis Drenthe

Gepubliceerd op:

Het Omgangshuis Drenthe richt zich op het contact tussen het kind en zijn/haar niet verzorgende ouder(s). Dat kunnen b.v. kinderen zijn van gescheiden ouders of kinderen die bij een pleeggezin wonen. Het Omgangshuis Drenthe begeleidt de kinderen en hun ouders in een veilige en huislijke omgeving. Op deze manier kunnen de kinderen contact houden met hun ouder(s) en/of familie.

Per week worden er ca. 20 kinderen met hun ouder(s) begeleid. Dit doet Jenny samen met vier vrijwilligers. De werkzaamheden zijn heel divers, zoals koffie/thee en limonade verzorgen, het aanspreekpunt zijn, begeleiden van de omganger en observeren. Maar ook dingen met elkaar ondernemen, b.v. een dagje naar de dierentuin. “Als er geen vrijwilligers zouden zijn, dan kunnen we bepaalde dingen niet doen. Wij werken altijd met zijn tweeën en vrijwilligers zijn heel hard nodig”, zegt Jenny vastberaden. “Zonder vrijwilligers kunnen we veel minder kinderen en gezinnen helpen. De wachtlijst wordt dan langer en de problemen groter”.

Jenny kan nog vrijwilligers gebruiken m.n. een mannelijke vrijwilliger. Binnenkort komt er een vacature op de site van VIP! Emmen te staan. Jenny heeft al eerder gebruikt gemaakt van deze site en de vrijwilligster die toen gereageerd heeft, werkt nog steeds met veel plezier bij Het Omgangshuis. Als vrijwilliger bij Het Omgangshuis moet je wel stevig in je schoenen staan en levenservaring hebben. Het is een leuke organisatie, het werk is nooit saai en Het Omgangshuis biedt veel mogelijkheden tot groei. Maar het belangrijkste is dat je echt wat kan betekenen voor de kinderen. Een aantal kinderen, die begeleid zijn door Het Omgangshuis, gaan nog steeds even langs om te kletsen, omdat ze het zo prettig hebben gevonden.

Wil jij meer weten over Het Omgangshuis Drenthe of je aanmelden als vrijwilliger, ga dan naar www.hetomgangshuisdrenthe.nl of neem contact op met Jenny op tel.nr.: 06-21943577. Voor de vacature of ander vrijwilligerswerk kijk je op de site van VIP! Emmen, www.vipemmen.nl.

VIP! Emmen in gesprek met Steffen, secretaris van Vereniging WijkKlikEmmerhout

15-11-2022
Meer weten over hoe een computer/ laptop/ tablet/ iPad of smartphone werkt, wat je er allemaal mee kan of een niet goed werkend apparaat lat…
Lees meer over VIP! Emmen in gesprek met Steffen, secretaris van Vereniging WijkKlikEmmerhout