Navigatie overslaan
Stel je vraag: 06-51039071 of vipemmen@sednaemmen.nl
Aanwezig van maandag t/m donderdag
|Home|Informatie|Nieuws|Interviews|Contact
   
Terug naar Nieuws

Vrijwilligersvergoeding. Hoe zit het

Gepubliceerd op:
Vrijwilligersvergoeding. Hoe zit het

Vrijwilligersvergoedingen

Hoe zit dat nou? Niet iedere organisatie geeft een vrijwilligersvergoeding. Maar hoe ziet het eruit als je dit wel krijgt?

Ben je 21 jaar of ouder? En heb je afgesproken dat je voor jou inzet per uur een vergoeding ontvangt? In 2023 kan je maximaal een vergoeding van € 5,00 per uur, tot een maximum van € 190 per maand en tot een maximum van € 1.900 per jaar krijgen. Zowel de vergoeding per uur, per maand als per jaar mag niet hoger zijn dan de genoemde bedragen.

 Ben je jonger dan 21 jaar? En je hebt afgesproken dat je voor jou inzet per uur een vergoeding ontvangt? In 2023 kan je maximaal een vergoeding van € 2,75 per uur, tot een maximum van € 190 per maand en tot een maximum van € 1.900 per jaar krijgen. Zowel de vergoeding per uur, per maand als per jaar mag niet hoger zijn dan de genoemde bedragen.

Krijg je een hogere vergoeding? Dan moet je hierover belasting betalen. De organisatie waarvoor je vrijwilligerswerk doet, houdt deze belasting in op je vrijwilligersvergoeding en betaalt dit aan de belasting.

Vergoeding voor onkosten:

Krijg je een vergoeding voor de gemaakte onkosten? Dan hoef je daarover geen belasting te betalen als de vergoeding die je krijgt even hoog is als de gemaakte kosten.

Vergoeding voor jouw inzet én voor jouw onkosten:

Krijg je naast de vergoeding voor je inzet ook een vergoeding voor de gemaakte onkosten? Dan worden de onkostenvergoeding bij de te ontvangen vergoeding voor het vrijwilligerswerk opgeteld. Is dit samen opgeteld meer dan € 190 per maand of € 1.900 per jaar? Dan houdt de organisatie belasting in op je vrijwilligersvergoeding en betaalt dit aan de belastingdienst.

Als je een bijstandsuitkering ontvangt en vrijwilligerswerk doet:

Krijg je een bijstandsuitkering en daarnaast een vergoeding voor vrijwilligerswerk? Dan verandert de hoogte van uw uitkering niet als de vrijwilligers vergoeding in 2023 niet hoger is dan € 190 per maand en € 1.900 per jaar.

Bent je echter jonger dan 27 jaar?

Dan kan een vergoeding voor vrijwilligerswerk wél gevolgen hebben voor de hoogte van je uitkering. Dit hangt af van het soort vergoeding. Gaat het om een algemene kostenvergoeding, dan wordt deze gekort op je uitkering. Bij een vergoeding voor daadwerkelijk gemaakte onkosten gebeurt dat niet.

Meedoen aan een workshop van Stichting Knip? De keuze is reuze op 11 april.

14-03-2024
Meedoen aan een workshop van Stichting Knip? De keuze is reuze op 11 april.
Op 11 april is Stichting Knip aanwezig op de locatie van school Pro Emmen.  Tijdens deze thema-avond kun je kiezen uit maar liefst 10 g…
Lees meer over Meedoen aan een workshop van Stichting Knip? De keuze is reuze op 11 april.